Modul 2 - Lær å undervise grupper

Somatics for rygg, hofter og bein.

Kriterier for å delta på denne modulen

  • Dette kuret er åpent for dem som har fullført 12 ukers kurset og modul 1.
  • Det forventes at studentene har lest kompendier, praktisert egentrening i tiden mellom kursene, samt har undervist enkeltpersoner gjennom et forløp med Grunnøvelsene i Learn Somatics
Placeholder Image
Jeg er interessert!

Kursplan:

  • Repetere prinsippene og nevrofysiologien som støtter Somatics
  • Repetere øvelser fra forrige modul samt lære nye øvelser for rygg, hofter og bein
  • Gå gjennom øvelser som passer ved tilstander som isjas eller isjasliknende symptomer, smerter eller stivhet i rygg, hofter/bein.
  • Studentene trener på å undervise i gruppen
  • «Learning laboratory» – evaluering av undervisning, diskusjon og teori rundt de nye øvelsene
  • Hvordan bygge opp og strukturere gode gruppetimer 
  • Vi går innom temaet følelser; og hvordan de påvirker kroppen og holdningen vår

Somatics arbeider med hele deg – fysisk, emosjonelt og mentalt

Å kunne sitte i og forstå sitt eget emosjonelle ubehag, uten å dømme eller fikse er viktig. Da kan du nemlig gi rom for at andre kan gjøre det samme. Dette er en av egenskapene til en autentisk lærer i Somatics Metoden. Vi er alle Somaer og følelser er en viktig del av oss. Vi trenger å lære hvordan møte følelsene og hva de prøver å formidle.

- Flere som gjennomgår trinnene i Somatics Metoden vil kunne møte noen uløste og vonde følelser eller traumer på et tidspunkt. Faktisk vil de fleste lærerutdanningene være en arena der dette kan skje. Det er en helt naturlig og viktig prosess – noe slipper taket.

Å møte følelser eller oppleve såkalte “flash backs” kan være en del av prosessen for enkelte, men det trenger ikke være det. Mønstre, spenninger og følelser som vi gir slipp på, bidrar til enda mer frihet i kropp og sinn. Kropp, sinn og følelser samarbeider for ditt velvære. Når det ene ikke er på plass, påvirker det de andre. Tillater du å slippe følelser som måtte komme til overflaten, vil det være lettere å møte andre som går gjennom det samme. Følelser kan virke skummelt, men er en stor del av det å være menneske. Mange vil unngå følelser, men det skaper bare større utfordringer, smerter og plager i kroppen og dermed hverdagen.

Min oppgave som lærer er å se og møte hver enkelt der de er uten å dømme. Og hvorfor er dette viktig? Fordi Somatics Metoden er en måte å vekke opp din indre bevissthet om hvem du er, slik at du kan bli mer av den du er ment å være, bak fasade og eventuelle verneskjold. Det er dessuten essensielt å bli kjent med seg selv i dypet og bli trygg på at vi kan skape forandring når vi arbeider med årsaken til smerte og fysiske ubehag. Det skjer når vi gjennom en prosess over tid arbeider med å regulere nervesystemet vårt fra innsiden. Den eneste måten du kan forløse traumer, stress og spenninger som sitter fast i kroppen, er ved å tillate å møte og arbeide med det som er der, på en undrende og ikke dømmende måte – først da kan du bli hel igjen. Dette kan kroppen gjøre gjennom skånsom og bevisst bevegelse og ved å tillate og møte følelser.

“Det er ikke før du slipper taket i noe at du ser hvordan det har holdt deg tilbake”

Placeholder Image
Placeholder Image
Placeholder Image
Placeholder Image
Placeholder Image

Jeg er interessert!

Påmelding er ikke åpen akkurat nå.

Men sett deg på en uforpliktende interesseliste, så blir du den første som får informasjon når dørene åpner.

Powered by Kajabi